Tiden läker alla sår?

Fem år. Det känns som en mardröm samtidigt som man minns och vet att det verkligen hände på riktigt. Man har starka bilder i huvudet som påminner, trots att detaljer börjat sina.
Jag tänker på det i stort sätt varje dag, 1825 dagar, och ändå blir jag inte klokare. Varför skulle detta hända oss? Vad hade vi gjort för att förtjäna någonting sånt?

543 svenskar döda
Sammanlagt 225 000-300 000 människor miste livet, och över 5 miljoner beräknas ha blivit helt hemlösa eller tvingats fly. Och sen alla de människorna som var där, som överlevde,  som var anhöriga till vågens offer. De som har behövt leva vidare trots sorg. Jag beundrar oss.


Ta vara på dagen, för man vet aldrig vad som händer imorgon.


Psst...

Jag fick inga fräknar i julklapp.

Julafton

 
Jul är så mysigt, och trots att jag jobbade till tre så missade jag inte hela kalle anka.
 
Efter massa mys och mat så var det dax för tomten att dyka upp. En lite blyger tog emot paket efter paket och när tomten sen gick var hon speedad och glad. När hon sen öppnade paketen var hon snarare i extas.
Jag fick en hög fina/bra saker. En klocka, en kavaj, en lite kamera som man kan ha med på fester, en weekend till Peking(!), en bok om New york, lösögonfransar och den nya vibrerande mascaran. Jag älskar att få paketer :)


Dax att börja rota i garderoben efter någonting att ha på sig inför kvällens utgång!

The second trip to paradies"

Jag älskar att få mycket post. Igår när jag kom hem hade jag fått jättemycket post, hela fem grejer. Ett av dessa var fotoboken som jag beställt. Så fin, jag tittar på den hela tiden. Massa minnen som kommer att finnas där föralltid.
Idag när jag kom hem från jobbet värmde jag maten som stod i kylen sen flög jag på datorn. För just exakt nu på börjar jag min andra fotobok. Denna bok ska fyllas av det jag älskar. Resa. Och inte från var som helst, utan Thailand och Malaysia. För det kan ju inte passa bättre än att göra denna boken just exakt nu, när det är fem år sedan tsunamin. Det kan vara bra att minnas och älta. Även om boken ska heta "the second trip to paradies", alltså ska den handla om vår andra resa, den som var en del av komma-vidare-fasen.
Jag tror att det kan bli bra, jag måste bara komma ihåg allt,  vad vi gjord osv, eftersom jag tänkte att denna fotobok skulle ha text också. Massa jobb, men när den dyker ner i brevlådan är det så värt det.
Nu ska jag leta bilder.

Fuck it.

Nu blev det lite struligt, bara sådär helt plötsligt.

Blodig vintersession.

Igår skulle jag fota mig själv i snön. Fint tänkte jag, snön faller och lite mysigt sken från lampan. Men riktigt så blev det inte, jag blev lite förvånad när jag gick igenom mina egobilder i snömörkret. Visst, jag har ett monstersår på läppen som jag gjorde allt för att dölja, grejen var att såret jobba emot mig, inte med mig och började sakta men säkert att blöda. Så för varje bild som togs blöder det lite mer. (bilderna i övrigt blev ganska fula så därför har jag kladdat över lite saker, vill liksom fokusera på blodflödet.)


Ytterst lite på tungan, fortsätter att posa.


Mer blod, dessutom mitt i en blinkning eller något sånt.


åh vad mysigt detta är tänker jag. Blooood tänker såret, meeer blod.
(har fortfarande inte märkt något)


Sista bilden, jag vänder kameran för att se vilka fina bilder jag tagit och ser denna. Fan jag blöder. Tar lite snö på läppen och sen springer jag in. När jag sen kommer in ser jag resten av bilderna... Hm, mysiga vinter bilder, jovisst.


Men jag var glad ändå:)

Idag har vi tagit in granen och pyntat på som bara den. Det är en sak som gör att julkänslan frodas. Nu ska jag sova för imorgon blir det jobb igen. I natt skippar jag gärna mardrömmar om böter på 70 000 för att man kör en bil som inte kan köra i 50, utan kör i 260 istället.
Sov gott.


Carl von linné, fast med stora axelvaddar

Detta är nog det mysigaste jag varit med om. Inte för att vara sån, men jag tror att i min skog där jag bor är vintern tusentusentusen gånger finare än på alla andra ställen. Träden hänger med sina tunga grenar. Här är knappt plogat och snön täcker allt som befinner sig en halvmeter över mark.
Varjegång jag tittar ut genom fönstret så blir jag varm av glädje och vill bara kasta mig ut genom fönstret och landa mjukt. Men jag är förkyld så av avstår, tyvärr.
Utanför fönstret har vi även en stor grill som just nu ser ut som carl von linné, fast med stora axelvaddar. Jättestora faktiskt. Har försökt att få en bra bild men varjegång jag är hemma är det mörk så det blir inte så bra.
Snart ska jag ut och röja i snön, tro det eller ej, men det är ganska kul att köra och leka, men bara lite grann annars blir det läskigt.

Ah, måste lyssna på Michael Bublé lite till, han är ljuvlig.


Stök och bak i juletid

 
Idag har jag och mamma bakat lussekatter och pepparkakor.

 

Lite fint som är bevarat

       


Lagom snorig

Den dök upp bara sådär, helt plötsligt. Jag har inte varit förkyld på väldigt länge, men i samband med kyla och snö fick jag en förkylning påköpet, tack för det.
Idag kommer jag hålla mig inomhus och dricka te. Fast egentligen vill jag hoppa i mina Uggs och traska runt i snö som knastrar under skorna. Nu måste jag kurera mig för imorgon ska jag jobba :) 
Äh, nu måste jag snyta mig. Ha en fin snödag.


This is all i´m asking for


Jag undrar faktiskt var sommaren tog vägen? Jag saknar mina fräknar!
Snälla solen, i julklapp önskar jag mig lite fräknar.
Tack!


(solarium är inget alternativ)


Spännande händelser kan vi väl kalla det

När jag kom hem från min kära vän Sarah igår kom mamma med ett litet paket till mig som är från en hemlig beundrare. Jag tror i och för sig att den där Sarah kan vara den hemlige, men vad som är i får vi väl se, för på det lilla paketet stod det "öppnas på julafton". Åh, jag älskar överaskningar.
Har dessutom fått en annan julklapp lite före jul sådär, voddler.
Jag måste ha varit snäll i år.

Idag har jag varit på ännu ett sjukhus besök utan napp och framför mig har jag en rad läskiga undersökningar som ska genomföras. Är det meningen att man ska stå ut med så mycket utan att få resultat? Det är ganska tröttsamt. Fast det hände faktiskt en rolig sak. Visst är det kul när främmande människor hälsar och tror att man är någon annan? Det hände mig idag. En byggare på blocket log först lite snällt sedan sa han "hej hej" och sprack upp i ett större leende. Jag hälsade lite tveksamt tillbaka och sen blev jag helt skrattig i magen. Trodde han att jag var någon annan eller var han bara en extremt vänlig, ung man? Skriver man ung man? Det lät ganska töntigt. Hur som helst så var det ganska kul.
Nu ska jag installera voddler och vara en stor neeerd :)

ETT LIV I STILLBILD

Eftersom jag inte får äta så måste jag underhålla mig med något annat. Varför är det så att när man inte får äta vill man äta men när man kan äta när som helst så är det inte lika intressant?
Hur som helst så sitter jag och pysslar med en fotobok från denna sidan som jag har skickat in till beställning nu. Spännande.


Svältdax

Idag ska jag fasta i många timmar. Jag som älskar att äta, hur ska detta gå?


What a night!

Gårdagen var så bra. Det blev utgång och det blev en hejdundrans sådan! Förfest i den lille byn sen vidare till Slagt i Malmö. Dans, dans, dans... När slagt stängde vid tre gick vi vidare till breeze och mötte ut dansbandskungarna, tss. Det blev kareoke och dans tills dem stängde vid fem. Sen blev det Mc donalds och vidare hem.

När jag vaknade vid 12 ringde jag Olle, Tobias och Böna. Det blev en tur till Malmö för lite shopping och sen vidare till Burlövs center. Äntligen har jag köpt lite julklappar och dessutom införskaffat en till favorit oversize kofta från Gina. Dem är underbara.

Nu ska jag till Sanna.


Fredag utan fredagspirret

När klockan ringde i morse ville jag bara ligga kvar hela dagen. Men jag var tvungen att palla mig upp eftersom jag skulle ner till vårdcentralen och ta prover. Så lätt var det tydligen inte. Dem tog inte imot obokade provtagningar på fredagar. ÖH. Istället fick jag köra till Dalby och tömmas på blod. Fast det var egentligen inte så dumt ändå för jag passade på att hälsa på Nathalie. Vi låg och pratade strunt ett bra tag sen åt vi rostad macka och sen åkte jag tillbaka till min lilla by och handlade pepparkakshus och nonstop.

Imorgon blir det jobb och sen hoppas jag på en rolig kväll, roligare än vad denna kommer bli.


Shoes!

 ♥

Känslomässigt rubbad

Denna veckan har varit mycket, jag har gjort saker som gjort mig förvirrad, glad, sprallig, ensam, yr och minst sagt trött. Har dessutom upptäckt saker som jag missat totalt förut. Som att fika ensam på Espressohouse, jag som trott att det skulle kännas tråkigt, och som om att alla skulle titta på mig och tänka att hon är nog den ensamaste människan som finns. Men när jag fått min varma stora choklad och sett mig omkring upptäckte jag att hur många som helst satt alldeles ensama och njöt. För det var faktiskt det jag gjorde, konstigt nog.
När jag sen mötte upp mamma så åkte vi till sjukhuset, vilket var ett totalt onödigt besök. Det blev lite missförstånd och sen fick jag en ny tid, lönt, nope. Istället åkte vi till Nova för att handla julklappar dock blev det inte så många klappar utan köpte mig ett par fina svarta pippikängor som kostade mig många pengar. Egentligen är dem nog inte så mycket "jag" men jag gillade dem, så nu får dem bli jagiga.

Nu ska jag nog försöka få tag på Sarah, det behövs tror jag.
Haj.

All good things come to an end

.

En liten lycklig stund

Idag hände det en sak som gjorde att jag blev helt varm i kroppen av lycka, ren och klar lycka. Jag sitter i kassan och tittar snabbt åt höger. Där ser jag två personer som skrattar och pekar på mig. Jag vet inte varför jag blev så glad av att se dem, Olle och Tobias. Kanske för att söndagen i sig kändes förfärligt tråkig och sorlig, eller för att de är nära och man känt dem ett bra tag, fast nu träffas man inte så ofta.
Kunde dessutom inte hålla mig för skratt när jag ser Olles lyckliga min när han såg att vi börjat sälja nässpray.

Imorgon ska jag slipa ner kanter i den gamla tapeten och sen ska vi börja tapetsera hade vi tänkt. Sen måste jag nog hinna köpa julklappar också. Ärch, det vill jag inte tänka på nu.
Andra advent och julstämningen har inte kommit än, hallå? När kommer du?

.

Gårdagen var rolig och verkligen annorlunda. Vi var på Chili i Malmö som var ett litet fint ställe. Jag som älskar att se, träffa "kändisar" (A,B,C...Ö kändisar) spelar ingen roll, blev såklart överlycklig när jag ser Tim från mammas pojkar (haha) och, det mycket viktiga ochet, hans MAMMA som dansade glatt med en äldre man. Sara frågade Tim om vi kunde få ta ett foto, och han posa med oss i baren. Bilden blev förövrigt jätteful!
Nu ska jag slänga mig i sängen och försvinna till New york en stund och kanske sova en kvart eller två.


Jag håller alla tummar jag kan hålla, och några till




Ikväll vill jag festa så att det slår gnistor.

Cleaning out my closet

ÄNTLIGEN! Den är ren, den är fin, och man kan nästa säga att den är som ny, fast fortfarande samma garderob. Jag är färdig med min rensning av gamla kläder som legat där ett antal år och tagit plats. Underbart. Dessutom kommer de gamla trasorna till användning. De skickas till Polen för att göra en tjej lycklig. Jag blir varm i hjärtat av den tanken. Tänka sig ibland kan även jag vara god.

När mamma kom hem pratade vi lite om dagens "happening". En familj i lilla Veberöd har blivit rånade i sitt hus klockan fem på morgonen. De bor i samma område som oss, men dock inte så nära. Hur som helst händer denna stora händelse i en liten, liten by där sånt inte finns, inte i vår trygga lilla värld där alla känner alla.
Efter lite prat åkte vi ner till vårt lilla centrum där det finns väldigt få med butiker och vi shoppade loss (haha). Jag köpte grunden till två ringar, där jag ska limma på min egen fantasi, en knapp eller något annat fint.

Morgonen ska jag inte ens berätta om. Det tog tid innan jag kom av sängen kan jag lova, en viss serie (sex and the city) höll mig kvar i typ 3 timmar. Men efter det fick jag en jäkla fart, dammsög, bytte lakan. Det behövdes kan jag lova.
Nu ska jag fortsätta att njuta av min lugna, fina dag.

RSS 2.0