Klenis

Söndagar är nog den tråkigaste men skönaste dagen på veckan. Jag har ont i hela kroppen efter gårdagens hårda arbete, jag har röda kinder efter 5 timmar i solen. Jag hoppas på en glass idag, sjukt sugen.

Snart ska jag träffa tjejen på de tre bilderna nedan, vi ska sätta upp planscher till våran vernissage som är på onsdag mellan 16.30 och 19.00, alla är välkommna och titta, det kostar ingenting och vi bjuder på lite gott. Det är det sista vi gör i våran treåriga utbildning i foto.

Bilderna nedan skulle egentligen vara utställningsbilder men jag ångrade mig.






feel the silence

Min alldeles egna religion

Jag sitter just nu och försöker få ihop en egen religion. Det är ganska så svårt att formulera sig rätt och få det att låta trovärdigt. Dessutom så är den inte så positiv och härlig. Ungefär såhär ser jag på det hela:

Big bang kom, nytt liv, dinosaruier, katastof, dem dog. Nytt liv, apor, människor. Vi människor har nu uppgifter som ska göras, som "någon" prickar av en efter en, som atombomben, mirakelmediciner och så vidare. Våran uppgift som människa är att vara en testkanin, och hitta på nya upptäckter. och den största "uppfinningen" är att reda våran jord, den ligger högst på listan och är näst intill omöjlig. Vi kommer aldrig klara detta utan ha förstört jorden redan innan och ett nytt Big bang tar form. BOM!
Och där har vi jordens omlopp och min oerhört nedstämmande religion.


Mat, min bästa vän

Jag älskar mat! Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag hade börjat kolla efter recept så jag tänkte att jag kunde lägga in dem här efterhand som jag hittar, så får även andra ta del av dem.
Här kommer ett i alla fall. Så får vi se om jag kommer ihåg att hålla detta regelbundet.

Chokladtårta med vit glasyr

8-10 bitar
Tid: ca 30 minuter+ 30 minuter i ung

 

150g smör
1½ dl socker
4 ägg
150g + 50 g mörkchoklad
1½ vetemjöl
ströbröd (till formen)

Glasyr:
200g vit choklad
1-2 msk smör

 

Ta ut smöret i god tid så att det hinner mjukna. Vispa 150g smör och socker poröst i en bunke. Separera äggulorna från vitorna. Lägg i gulorna en i taget och blanda. Smält 150g mörk choklad i ett vattenbad och häll ner i äggsmeten försiktigt. Rör om väl och tillsätt mjölet.
Vispa vitorna hårt och vänd sedan ner dem försiktigt i smeten. Hacka till sist 50g mörk choklad grovt och rör ner. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 200° i ca 25-30 minuter. Kakan kan med fördel få ara lite kladdig inuti.
    Låt kakan svalna. Smält under tiden den vita chokladen. Låt stå kallt till det ska serveras.
    Dekorera gärna med kanderande och färska ätliga blommor, vi har valt säsongens penséer och kanderad lavendel. Servera med vispad grädde. Till vuxna är det gott att smaksätta med en skvätt rom eller konjak.

Om ni testar så får ni gärna skriva och berätta hur det smakade, för jag har inte hunnit testa någon än.


Smärta, lycka, vilja, svaghet, mätt

Rubriken beskriver lovets känslor ganska väl. Jag har knappt suttit vid datorn, och därför har jag inte heller kunnat skriva någonting här.
Större delen av lovet har spenderats på sjukhuset. I början av lovet började jag få ont i halsen och min ena mandel växte sig enormt stor. Jag hade fått en halsböld! Jippi. Åkte in till akuten och satt där i fem timmar. De använde sprutor som de stack två gången ner i vänster halsmandel. Dagen efter skulle ajg på återbesök och de stack mig ca 5 gånger i halsen. Bedövningen hade inte börjat verka heller, så när vi kom ut från läkaren sprutade tårarna. Men jag fick i alla fall antibiotika så nu är det bättre och det känns bara som om jag har en jättestor förkylningsblåsa i halsen.

Jag ska dessutom sälja mina underbara röda högklackade som jag köpte i Barcelona. jag ville ha dem så mycket att jag intalade mig själv att 40 visst skulle passa. Men jag kan inte ens gå i dem, de bara åker av foten, då mina fötter har blivit mer åt storlek 38 än 39. Jag har knappt använt dessa underbaringar. Jag hoppas i allafall kunna få 200 för dem.


Jag och M var vi Danmark och det var något av det roligaste jag har gjort, v iträffade massa nya människor som vi festade och sjöng med. Jag älskar Danmark. Bilder ska snart komma upp, hoppas jag, om M bara kommer tillskott!



En massa påskmat, en helt hög med ägg och makrill. Jag dog nästan så mätt jag var. Tänka sig att det kan finnas så mycket gott att man äter tills byxorna spänner.

Igår, då var det lycka. Efter att ha hjälpt pappa på firman bestämmde jag och M att vi skulle ta bilden och köra till Ystad. Vara nere vid havet, ha det mysigt. Och det hade vi. Det var skönt soligt väder, blåste inte så förfärligt mycket. Vi skrattade och sprang av oss. Hoppade från jättestora sandbankar (min header är bilder från hoppen) och försökte gå så lång som möjligt i det iskalla vattnet. Efter nån timme hoppade vi in i bilen igen, lite kalla, mycket sandiga.  På kvällen åt vi pizza.
Jag på stranden


Jag hoppar


M hoppar




Idag är det lovet sista dag, men jag känner inte någon större ångest. Trots att det är det sista lovet någonsin (om jag inte pluggar vidare någongång sen). Men det är ju bara 2 månader kvar till STUDENTEN!

RSS 2.0