När inte tiden räcker till

Hösten är här och vi har fått en släng av vinter dessutom. Skrapa rutor och isiga gator, dubbdäck och ställa om klockan. Uch säger jag! Mitt schema är fullspäckat och jag hinner knappt gå upp på morgonen innan det är kväll igen känns det som. Sorliga händelser blandat med det roliga och glada, mixat med det vardagliga tugget. Veckorna flyger fram och snart, på riktigt, snart är det jul om det ska gå så här fort!
 
Hur som helst har detta varit en bra tid, och mycket gemenskap! Min fina Sandra är hemma en sväng från Sydney och all tid över spenderas med henne.
Igår lyckades vi få ihop oss alla fyra, De tre s:en och Jag. Sanna, Sarah, Sandra & Hanna.
Har verkligen saknat oss, hur olika vi är men så bra vi är tillsammans. Hur ingenting har förändrats trots att det var ett år sedan vi alla var samlade, och hur hel man kan känna sig med det samma. 

 



























 


 

Höst i bilder


Lite borta med vinden

Denna veckan har varit mycket stressig för mig... Kalas och festligheter, jobb och planering, födelsedag och handlande, sjunga, träna text lalamamuuuummalal (träna röst). Idag är jag trött och sliten så vi slänger upp en liten bild och så hoppas jag på en lugnare veckan nästa.


Dyngkåt och hur helig som helst

Asså denna boken, eller ljudboken köpte jag häromdagen. Det är Mia Skäringer som skrivit den och jag kan tänka mig att den är helt underbar att läsa.. Men så ville jag ha en ljudbok, jag tycker det är så himla mysigt att lyssna till när någon annan läser. Ett sätt att lugna ner sig, och trilla in i någon annans tankar. Denna bok är något av det roligaste och ännu roligare blir den av Mias dialekt! En bok exakt i min smak, rå, verklig, humoristisk med bra slutkläm på sina kapitel som gör att man funderar lite över sitt egna liv.

Ett citat från boken..

"Vi har drabbats av samma tvångstanke, vem skulle jag välja om jag var tvungen att ligga med någon av dem..huu, hemska tanke.. Jag låser mitt underliv genom att korsa benen.."

Läs/lyssna på den!


Händelserik men tragisk och ändå fin.

Rubriken förklarar ganska väl denna dag. Men jag har haft turen att trots sorg fått spendera den med min bästis och gjort en hög saker som gjort att jag inte behövt tänka så mycket. Ätit vaniljbullar, byggt ikeastolar, spelar tv-spel, lagat middag och druckit vin. Pratat pratat pratat. Vandrat i ösregn och storm med leopardparaply, druckit öl och pratat ännu mer. Mycket härligt att få sprätta loss lite. Nu är det läggdags!


När dem måste lämna våran värld..

Denna morgon vaknade jag av att telefonen ringer, det var mamma, och då tänkter jag direkt; Vad har nu hänt? 
Svarar sådär morgonrisig som jag brukar göra, men vaknar till sekunden hon öppnar munnen.

"Morfar gick bort i morse"
 
Det blir en märklig reaktion när man vet att någonting kommer att hända snart, men man har hela tiden puttat de tankarna åt sida. Och så kommer det som en chock när det väl händer och man har svårt att ta åt sig. Men när man sedan ska berätta för någon annan och placera orden i munnen, det är så det jobbiga kommer. 

Han var sjuk, hade ett dåligt hjärta som pumpade svagt. Han var matt och orklös, men ändå kunde han snacka som aldrig förr.
Morfar olle, Ugg ugg vita moln, även kallad. Du kommer vara saknad. Du var ju trots allt kärnan i den stora familjen med den enorma släkten. Du var den äldsta generationen med barn, barnbarn, och barnbarnsbarn.
Vi är många som tänker på dig. Vila i frid.
 

Ur mobilens perspektiv


Køpmannæhafn



 


































 
Efter en fin tripp över helgen till köpenhamn är jag en gnutta trött, en gnutta pank och nöjd! Natten spenderades på fina hotell Palace, ströget blev kollat, och även nyhavn såklart. Obligatoriskt! Sen blev det rödvin och smirnoff ice, för att bli lite nostalgisk och inte nog med det så käkades det ute gånger två och även drinkar på detta. Vågade inte ha med mig kameran på kvällen så fick mest bli porträttbilder och så..
Mycket mysigt hotellrum med snedtak över sängen och två fönster, där man kunde ligga och kolla på stjärnhimeln, perfekt för mig som älskar att ligga och titta på stjärnonra. Jäääättestor frukostbuffé där man kundre frossa i allt möjligt gott som frukt och bakelser, göra sin egen müsli, bullar och gott pålägg, eller varför inte english breakfast? Man äter ju tills man spricker..Ja, sammanfattning på detta? En mycket bra helg!

Come and take a walk on the wild side




 
 
 

Choose a job you love

Jag tänkte bjuda på ett litet tips denna regniga onsdagskväll. Jag har börjat, vad ska man säga, sammarbeta..hjälpa eller vara en extra hjälpande hand till en ny blogg som min svåger har startat. Han jobbar som försäljningschef på Oriflame cosmetics så kosmetik är ett grunläggande ämne utöver det skriver han om inspiration inom arbetslivet, varav sälj-yrket främst tas upp med tips som även kan användas till vardags eller i andra yrken. Han skriver om ögonblick från livet, personer han stöter på, upplevelser utifrån hans perspektiv.
Gå in och bli inspirerade!
 
 
Choose a job you love and you will never have to work a day in your life.
 -That´s my job.
 
 



Sankt Markus vinkällare

Gårdagen bjöd på en ledig dag, och jag passade på att göra ansiktsmask och fotbad, där efter blev det lunch i stan med fina sanna. När hon återvände till skolan tog jag en tur i stan i det fina höstvädret. Utan att köpa någonting gick jag hem. Började fixa mig direkt för att sedan möta upp jobbet på avslutningsmiddag eftersom sex medarbetare försvinner till Emporia.
Det var fin buffé och som vanligt får man beslutsångest. Man vill ju få plats med allt gott och ovan på det så är där tårtbuffé! Jag tror jag dog en sekund och befann mig i himmelriket! Cheesecake, daimtårta, bärpaj och den bästa av alla, chokladtårta med chokladbulle-botten. Denna kommer jag drömma fina drömmar om, länge.

Jag tackar för en bra, god, trevlig, vemodskväll och för den tid vi jobbat tillsammans och haft sjuka saker för oss.


RSS 2.0