Weekday carnival

Hittade en ganska trevlig blogg nyss. Problemet är att den är på typ finska men ack så fin inspiration! weekdaycarnival

Rain and thunder

Jag ogillar verkligen åska, fast det är mysigt men läskigt, okej, jag hatälskar åska. I eftermiddag har det mulnat på och plötsligt small det, både jag och katten hoppa till, och så klart än man ensam i lägenheten. Men efter ett tag på balkongen tillsammans med mullret började jag ändå att trivas. Så här sitter jag fortfarande och ser de tjocka molnen försvinna och solen tränga sig fram samtidigt som jag äter en mumsig kvällsmat. Torsk i folie i ugnen med palsternacka, tomat, sparris, lök och purjo. Till det har jag sallad, sugarsnaps och avokado. Mums!


Malmö, ön, fiska?

Vi var uttråkade, vad gör man då, man ringer mina föräldrar och åker på äventyr. Det blev en sväng ber till ön i Malmö, och vi fiskade lite, (jag var ganska grym för övrigt, för att aldrig egentligen ha fiskat, fick in den rätta tekniken snabbt, haha!) vi fick ingen fisk, bara lite brun äcklig tång. Sen kom regnet och vi flydde till Burlövscenter. Där traskade vi runt tills dem stängde och sen åkte vi tillbaka till Malmö. Käkade morötter och dippa medan vi kollade på "puss in boots". Helt okej söndag tycker jag!


Picknick i västrahamnen

 
Äntligen har det kommit lite sommar till Sverige och Malmö! Hur mysigt som helst. Vi spenderade kvällen med picknick vid havet i västrahamnen medan solen försvann bakom horisonten. Superdundermys! Jag hade med min kamera för en gångskull och fotade som en galning, så mycket att batteriet tog slut. Detta var några av dem.
Fin fredagskväll. Puss och godnatt!

Miss turkey

Nu har jag varit hemma i två dagar, och det är alltid skönt att komma hem till sin egen säng och till fint väder! Men man längtar ju oftast tillbaka. Har verkligen haft en underbar resa med bästa sällskapet och många störda upptåg. Tex höll vi på att missa flyget för att vi missade transferbussen, först i panik in i taxi, sen, aja, om vi missar flyget stannar vi en vecka till och bor på båten. Sjukt. Men nu är man hemma i alla fall och solen skiner, och mitt skinn svider. Galet att varit i Turkiet en vecka utan och bränna sig, smöjt in sig hela tiden. En dag på stranden här och jag är röd as hell! Knas! Nu blir det frulle :)


The End of the wonderful week

Jahapp, då har denna veckan gått. Detta är vår sista kväll i bodrum, gümbet och imorgon lämnar vi detta underbar ställe och åker hem till Skåne igen. Det är tre veckor kvar på semestern i och för sig, men det är ju inte riktigt samma sak ;p nu börjas det tråkiga, att packa ner allting igen. Suck och pust!


One week in Bodrum

Merhaba! Gud var ska jag börja? Vi har det skitbra här i värmen bland alla trevliga turkar, god mat och tjusiga drinkar. Dagarna går fort när man har roligt, och nu är det bara två dagar kvar, tragiskt. De två senaste dagarna har varit underbara, eller lite extra underbara! Vi har bott på en ganska stor båt, som vår nyfunna vän äger. Vi bokade första dagen, hade det härligt på deck i solen, stannade på fem stopp, hoppa från båten, snorkla, red kamel, simma nästan i grottor (vågade inte eftersom Tolga skrämde mig om monsterfiskar och annat läskigt) efter denna braiga dag ville han ha med oss ut på nattklubb, och vi åkte in till Bodrum stad, träffade upp hans kompisar och de beställa in värsta absolut vodka skålen m. tillbehör. Galet! Vi dansade och hade det skitbra, och det hela slutade med att vi vinglade upp på övre deck på hans båt och sov under stjärnklar himmel. Eller i alla fall i två timmar, sen spenderade vi den kommande dagen men en ny rutt på båten i åtta timmar, lite bakfulla men ack så nöjda. Nu är vi nere vid poolen där det finns wifi, idag får det bli skuggan, solen tog lite hårt den sista turen på båten. Parasoll, check! Här kommer lite bilder.


Baka baka liten bulle


Bullbak på våning fyra

Kan slå vad om att alla som traskar upp för trapporna till sina lägenheter tänker "åååh vad gott det luktar!" För här bakas det kanelbullar och vaniljbullar! Snart är vaniljisarna klara, så ett glas mjölk till det. Hur gott??
 

Awakening

Ikväll får det bli lungt framför en film. Jag hatar skräckfilmer, men dum som man är så ser man ju det ändå. Åh! Fan, nu ska man bli rädd igen. Mår ju dåligt redan filmen börjat.
 
Innan ikväll blev det pizza. Amerikansk. Såååå gott! Annars har dagen varit ganska tråkig. Packningen blev snabbt klar, jag hade behövt städa lite efter helgen, men jag orkade inte riktigt och det var ingen panik. Städade kl. 5 på morgonen i söndags (det värsta) för var så smart och tänkte, sålänge man är full är inte alkohollukten inte jobbig som när man är bakis. Mycket klokt tänkt!
Nu ska jag göra mig en kopp te, och burra in mig i filten, miiih vågar knappt!
 

En dag som ägnas åt..

Resväskan. Jag packar för fullt här i lägenheten och hej vad det går! förutom de allra viktigaste sakerna, sånt man använder varje dag, så är jag i princip färdig. Det tackar jag min packlistan för. Däremot är jag rädd att den väger mycket, kanske inte för mycket men om man ska handla där nere så kan det nog komma att bli för tungt. Att det alltid är så svårt.
 
Som vanligt är det trist väder idag, och jag ser verkligen fram emot att få träffa solen om två dagar. Att få använda de sommarkläder man har och bikinisarna. Steka sitt vita fläsk och dricka goda drinkar. Jag hoppas bara att min förkylning håller sig tillbaka, gör allt i min makt, dricker te, halstabletter och nässpray. Förhoppningsvis blir den chockad av solen och flyr son kos!
 
 
En annan ska som är lite kul är att det var väääldigt många som tittade in på bloggen igår. Det blev hemskt många inlägg denne söndag, och mysig var den!
Nu ska jag forsätta gå igenom väska så att jag inte missat något viktigt! Hellre för mycket än för lite.

Kvällens måltid

Närodlad och färska kantareller och potatis, direkt från jorden, hihi.


Fluffy clouds


Potatisåkerbus

När jag gör något som är fel, eller olagligt, (att poängtera, inget allvarligt då) så blir jag helt sprättig och kan inte riktigt behärska mig. Studsar som ett barn, fnittrar och blir fumlig. Såhär betedde jag mig för en stund sedan, mitt ute på ett potatisfält där Mr Stockholm ville palla potatis. Där var inte en kotte, bara lite hjortar men det är ju ändå så spännande!! Om det hade kommit någon hade jag nog kastat mig platt på mage, ner i jorden och gömt mig under plantorna. Detta var dagens bus!


Guldklimparna

Är ute i skogen idag, lite bakis efter en grym kväll igår! Men vill inte ligga på soffan så ut till föräldrarna och på med gummistövlarna! Har hittat lite svamp faktiskt! Åh jag bara älskar skogen! Så fridfullt och fint.


Doris-dåre

Träffade precis denna krabat. Dör på kattungar! Så himla söta och roliga! Skrutten känns som en trött gammal farbror jämfört med denna söta, sprättiga lilla loppa. Mah!


Du och jag håller handen och håller andan i språnget.

Idag är det lördag! Och just denna lördag har varit planerad ett tag, för idag ska äntligen jag och marina ha samma helg ledig och vi ska skaka rumpa hela natten lång! Vi är ett härligt gäng tjejer och det blir ju aldrig fel. Nu ska jag spendera lite tid framför spegeln och se om jag kan bli lite fin idag! Wohoo för lördagar! Love!


Fortsättning på förra inlägget

Den publicerade det innan jag var färdig, denna filmen gjorde jag innan, det var meningen att den skulle komma upp då men det bara strula, så den får visas nu. Hihi :)


En "nu tar jag semester film" som

 

Två dagar till semestern

Det märks i hela kroppen att det börjar närma sig. Orken försvinner mer och mer för varje timme, precis som att hjärnan redan är inställt på ledighet. Det ska bli riktigt härligt! Idag har det jobbats, och jag har tränat. Ätit god mat har jag också hunnit med och även träffat bästis M och hans fruga, Mr Stockholm var också med. En snabbis fick det blir, för jag har varit uppe alldeles för många timmar, och gjort av med väldigt mycket energi för att orka sitta där halva natten. Nu ska jag nanna kudden hårt! Godnatt!


Packlista

Nu är det inte långt kvar, såå najs! Har börjat skriva på packlistan, har gjort två fina playlists och känner peppen. Sol, bad, fest och massa annat gott! Bodrum om en vecka ;D


Den som letar den hittar

Så nöjd! Kollade runt på din skos hemsida, slut överallt. Men så plötsligt fick jag hopp! I lödde skulle finnas ett par i min storlek, ringer dit och det stämmer, hoppar in i bilen och kör till center syd. När jag kommer in där är halva köpcentret släck och dem börjar rulla ner gallren. Min hjärna snurrar igång direkt, är det söndag idag? Nää måndag, eller? Vad är klockan? Sen tittar jag åt vänster och där är ljust och öppet. What the fuck? Full fart mot din sko! Kommer dit, släckt och dem rullar ner. NOOOO! Rusar in i butiken ändå, stöter på en tjej och hon berättar att det är strömavbrott. Efter lite prat kommer vi fram till att jag kan köpa dem om jag springer och tar ut pengar snabbt. Jag halv springer genom stället, svett.. Och tillslut fick jag mins fina rosa pumps! Mycket jobb för ett par skor, men ack så värt!


Skodrömmar!

För ett tag sedan köpte jag dessa svarta pumps från Din sko. 199:- Dom är dem skönaste högklackade jag någonsin haft och med en större storlek och sula i, drömmen! Så nu skulle jag vilja ha ett par rosa också. Men såklart är dem slut överallt. Så typiskt!
Pumps
Pumps
Ni borde testa dem, guudomliga!

Sommarbilder

Jag fortsätter med några till.. :)


Yeey!

Blogg-appen funkar igen! Så himla bra. Perfekt, nu när jag ändå sitter i tvättstugan och tråkar.. Har ju en del bilder på telefonen som behöver komma upp. Här kommer några av dem, från midsommar och en mysig kväll nere på ribban med pizza och solnedgång.


Tanter?

När jag kom innanför dörren nu ikväll hörde jag ett jäkla oväsen, och kunde sen koppla det till väääärldens asgarv från sju tanter. Mina fönster var öppna och skrattet lät så högt! Tittar ner och jodå, där sitter dem och dricker gott, med levande ljus och har hur kul som helst på uteplatsen. Mysigt tänker jag och slåt mig ner på soffan.
 
Nu, en timme senare, har dem fortfarande sjuuukt kul och skrattar lika högt, och lika mycket. Mina fönster är stängda men man hör fortfarande ett oväsen av skratt som mest låter som om det vore störiga fiskmåsar, så som dem brukar skrika vid 04.00. Mmmm, j ä t t e m y s i g t tänker jag nu. Visst ska tanterna ha kul, meen jag hatar fiskmåsar. Och jag ska sova.
 
Men jag är inte bara bitter, jag är ganska glad egentligen. Känner mig duktig eftersom jag ställde klockan ännu en morgon och gick till gymmet hyffsat tidigt, och sen bar det av till jobb där efter. Två långa dagar, med ganska långa arbetspass och jag har nog förbrukat mer energi än vad jag vanligtvis brukar, eftersom jag tränat båda dagarna. Och ändå har jag haft mer energi än någonsin. Skönt! Imorgon får det vara vilodag för då ska jag träffa två fina och äta brunch innan jobbet. Supermys!
 
Godnatt!

Untouchable (!)

Nu vill jag ge ett tips på ett band som nog inte jättemånga hört talas om, men som kommer bli något stort och bra, fast är redan bra..så dem kommer bli något stort. Ni borde lyssna på The Luxe och speciellt deras nya låt, untouchable. De finns på spotify men jag lägger även upp låten här också.
 
 

Folkets park, Malmö, längesedan

Ibland är man ju kass på att ta med dig kameran och detta är ju inte kul, då har man ju inga fina minnen sparat på bild. Men oftast är det så att jag faktiskt tar med mig kameran. Fotar ganska flitigt, lägger in det på datorn efter ett tag, och gör inget med det. Nu hittade jag bilder från skiftet, vår/sommar. De första solglimtarna som man med glädje sprang ut till och lapade. Så här är lite bilder från när solen var framme!
 
 
mys mys mys!
 
 

Helgen och början på månaden juli!

Skrutten ligger och chillar på balkongen, tittar på folk och har det allmänt gött. Jag slåss mot godisskålen som står framför näsan och försöker tänka på det lilla nyförskaffade gymkortet som ligger i min plånbok. Det är ännu en dag med tråkigt väder, och man suckar och tänker, nääär kommer den? Sommaren, solen och värmen, det som man suktar efter hela året? Aldrig verkar det som. Juli månad och ingen sommar. Jo men visst. kul!
Så vad har jag underhållt mig med? Jag var ju och bada, hur kul som helst. Och man märker när man förbrukat sin energi och krafter när man efter timmars lek och avslutat med simmning knappt kan komma upp ur bassängen för att man är så mör i kroppen. Jag har varit i stan med min syster och hennes barn och en tjejkompis. (ganska fint väder den dagen, faktiskt!) och innan det hade jag med mig Skrutten i parken, en mycket ängslig katt i det läget som både gillar och ogillar situationen. sött! Jag har ätit god tårta på ett kalas i lördags, varit på manifestation mot våldet och minnesstund för Christoffer. Varit i stan med Mammi och sovit hos föräldrarna. Har haft mys middag med med fina flickor och pratat massa strunt och läskiga spöksaker där jag med jämna mellanrum höll för öronen. Jag har även jobbat, gått powerwalk, lekt med Mr Stockholm, varit på bio och nästan skratta ihjäl mig. Ni måste se ice age 4, så kul om man har sån humor. Efter det blev det en sväng om bästis M som hade lite partajj hemma.
 
Det har hänt en hel del saker de senaste dagarna märker jag nu, när jag läser igenom allt. Roligt! Och fler saker blir det framöver för snart är det seeemeeesteer!
 
Nä, nu ska jag avsluta denna kvällen med jordgubbar och glass! Trevlig kväll på er!
 
 

Tisdag, lugn och fin dag.

Det är väldigt irriterande att blogg appen inte fungerar som den ska. Det blir dåligt uppdaterat och inte särskilt roliga inlägg. 
Idag är jag i alla fall ledig, och jag strosar mest runt ilägenheten, städar myser och har det bra. I eftermiddag ska jag och Mr fd. Stockholm till badhuset. Om det inte blir fint väder får man ju bada någon annan stans för havet är ju svin kallt! Och vi båda älskar att bada! Ska dessutom passa på att motionssimma också. 
Najs! :)

RSS 2.0